Archief uitzendingen 2024

De samenkomsten zijn tevens live te volgen bij Evangelie Om Niet en via kerkdienstgemist.nl.
Op ons YouTube-kanaal en op deze pagina worden de uitzendingen achteraf geplaatst.


 

Zondag 18 februari

Spreker: Art de Boer (korte overdenking)
Onderwerp: De heilige ark naar de Filistijnen geholpen!
In 1Samuel 4-5, gaat het over het initiatief van de Israëlieten om de heilige ark mee ten strijde te nemen. Zij verloren de strijd en de ark werd buitgemaakt door de Filistijnen. Vervolgens kwam de ark, zonder hulp van mensen, weer terug in het beloofde land. Ligt er in deze geschiedenis een parallel naar deze tijd en wat zich in de nabije toekomst zal gaan afspelen?
 

Zondag 11 februari

Spreker: Gerard Oudijn, Gezonde Woorden, gezondewoorden.nl
Onderwerp: De bruiloft in Kana
In het Johannes-evangelie vinden we zeven á acht wonderen die de Heer verrichtte. Het eerste vinden we in Johannes 2, het veranderen van water in wijn op de bruiloft in Kana. Dit was een wonder met een diepere be-teken-is. Waar spreekt deze bruiloft op de derde dag van? En wat valt er te zeggen over de twee dagen die aan de bruiloft voorafgaan?

Geen audio opname beschikbaar

 

Zondag 04 februari

Spreker: Date Gorter Da-ath da-ath.nl
Onderwerp: Gods werk
God is licht, in Hem is in het geheel geen duisternis. Toch loopt Zijn weg met de schepping, met u, jou en mij door duisternis heen, waarom dan? Waartoe? Dat en meer is te horen in deze spreekbeurt met een viertal illustraties uit de Schrift.
 

Zondag 28 januari

Spreker: Gerard Oudijn Gezonde Woorden gezondewoorden.nl
Onderwerp: Vijf broden en twee vissen
De bekendste wonderbare spijziging is die met de vijf broden en twee visjes. Uniek is dat in alle vier de evangeliën, een beschrijving van deze geschiedenis wordt vermeld. In deze studie wordt de beschrijving zoals Johannes die geeft nader bezien. Dit blijkt niet zomaar een mooi verhaal of wonder te zijn, maar een teken met een betekenis. En hoe zit het met de tweede wonderbare spijziging? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen?
 

Zondag 21 januari

Spreker: André Piet GoedBericht goedbericht.nl
Onderwerp: Elia buitenlands 2 (deel 1 op deze pagina)
Het verborgen verblijf van Elia buiten het land in de tijd dat hemel gesloten is, spreekt van de huidige tijd van Israëls ongeloof. In die tijd vindt “de man Gods” een verblijfplaats bij een weduwe in Sarefat. Als bij gelegenheid de zoon van het huis komt te overlijden, dan blijkt het leven sterker dan de dood. Prachtige typen liggen verborgen onder de oppervlakte van deze geschiedenis in 1Koningen 17 …
 

Zondag 14 januari

Spreker: Wolter Brakshoofden De zeventig Boeken dezeventigboeken.nl
Onderwerp: Wat zoekt gij de Levende bij de doden? Lucas 24
Alles wordt geopend! Het graf wordt geopend en dat doet herinneren aan het gesproken Woord. De ogen worden geopend en dan wordt Hij als de Heer herkend. En het verstand wordt geopend waardoor men de Schriften gaat begrijpen. (De geluidsopname van deze uitzending is erg zacht.)
 
 

Zondag 07 januari

Spreker: Date Gorter Da-ath da-ath.nl
Onderwerp: Het geloof van Jezus Christus
Waarom Zijn geloof? Waarvoor kwam Hij? Twee geloofsprincipes, twee manieren van zegen. Dat en meer kwam aan de orde in deze samenkomst.