bijbelsdenken

Bijbels Denken

Op deze pagina vindt u lectuur van Aren van Waarde (bijbelsdenken.eu) en kunt u boekbestanden downloaden (tevens te lezen op de online boekentafel). Wilt u liever lectuur per post ontvangen? Alle publicaties zijn als GRATIS uitgave verkrijgbaar, geheel bekostigd door Stichting Evangelie Om Niet (incl. verzending). U kunt de uitgaven die u wilt ontvangen doorgeven via: bestellen@evangelieomniet.nl (graag uw naam en volledige adresgegevens vermelden).

 

Boeken

Boek Een doop Aren van Waarde Online lezen Deel of download PDF Bestel gratis inclusief verzending
Eén doop
Aren van Waarde

Wie zich in water laat dopen verricht een “werk der wet”, dat wil zeggen: een menselijke daad van gehoorzaamheid. Nu keert de Galatenbrief zich juist tégen mensen die rechtvaardiging (of geestelijke groei) van hun eigen gehoorzaamheid verwachten (Gal.5:1-6). “Met Hem begraven in de doop” (Kol.2:12) betekent niet: in water, maar: in Zijn dood (Rom.6:4).

 
Boek Verzoening in de Bijbel Aren van Waarde Online lezen Deel of download PDF Bestel gratis inclusief verzending
"Verzoening" in de Bijbel
Aren van Waarde

De Schepper heeft besloten om elk schepsel met zich te verzoenen, de zonden van de hele wereld te bedekken en Zijn Zoon te geven tot een losprijs voor allen. Er zal eens vrede heersen in de hele schepping. Van doelmissen of falen, gebreken of tekortkomingen zal er niet langer sprake zijn. Vruchteloosheid en vergankelijkheid zullen door heerlijkheid, kracht en onvergankelijkheid worden vervangen.