Altijd blij en onbezorgd?! - André Piet

Gratis online en fysieke uitgave

Lezing van GoedBericht van spraak naar tekst.

Samenvatting

In Filippiërs 4:4 roept Paulus op om ons altijd te verblijden. Sommige mensen worden verdrietig van zulke oproepen. Men was al niet blij (zeker niet altijd) en dan komt Paulus ze ook nog eens vertellen dat ze wel blij zouden moeten zijn. Het gevolg is: schuldgevoel en dus nog minder blij dan men al was.

Iets soortgelijks doet zich voor als ze enkele verzen verderop Paulus’ woorden lezen: “weest in niets bezorgd” (Filippiërs 4:6). Stel, je ligt elke nacht wakker van zorgen en dan draagt iemand je op, niet bezorgd te zijn. Het resultaat daarvan is dat je daardoor juist een extra zorg hebt gekregen!

Wie deze oproepen van Paulus zo opvat, begrijpt zijn punt niet. Hij legt geen lasten op. Hij zegt niet: jullie moeten blij zijn. En evenmin: jullie mogen niet bezorgd zijn. Zulke commando’s hebben een averechts effect. Dat heeft met vreugde ook niets te maken. Integendeel, het is fake.

Maar hoe wordt het dan wèl bedoeld?
Het antwoord is verrassend ...
Wat je moet wéten om daarvan de vruchten te plukken.

Online lezen, delen, downloaden of bestellen

Klik voor het vergroten van de leesfunctie op volledig scherm (hieronder). Om weer terug te keren naar deze pagina, klikt u nogmaals op de functie “volledig scherm”.

Productspecificaties

Taal: Nederlands
Bindwijze: softcover geniet
Eerste druk: januari 2022
Afmeting: A5
Aantal pagina's: 44
Lezing: André Piet
Uitgever: Stichting GoedBericht, goedbericht.nl
Samenstelling & vormgeving: Evangelie Om Niet
In samenwerking met Germa van Stralen
ISSN: 2772 7939

Wilt u deze uitgave per post ontvangen? Het bookazine wordt door Stichting Evangelie Om Niet bekostigd (inclusief verzending).

Op de hoogte blijven?

Laat uw e-mailadres hier achter als u in kennis gesteld wilt worden van nieuwe (online) boeken, bookazines en hoofdstukken van boeken die 'in wording' zijn.

Inschrijven