Hoop doet léven! - André Piet

Gratis online en fysieke uitgave

Lezing van GoedBericht van spraak naar tekst.

Samenvatting

Hoop verwijst per definitie naar de toekomst. Maar hoop heeft ook grote impact op het nu. De redding die ons deel is geworden is een zaak van hoop. Of, zo u wilt, van verwachting. Toekomstmuziek. Alles wat we daarvan weten komt van God, Die dat heeft geopenbaard. Te zien valt er nog niets. Dat is ook precies wat hoop is.

Ondertussen is hoop wel ‘de brandstof’ waarop we leven. Het opent vensters. Het geeft kracht om de moeiten van vandaag te doorstaan. Het maakt dat we onze hoofden omhoog heffen. Bij alledaagse, menselijke hoop is dat slechts heel betrekkelijk. Maar als God belooft – Hij “die van den beginne reeds de afloop verkondigt” – dan is dat absoluut solide en vast. Als een anker!

Paulus spreekt in Titus 2:13 over “de gelukkige hoop” omdat de hoop zelf gelukkig is, maar ook gelukkig maakt. Niet vanuit blind of naïef optimisme, maar omdat bij God per definitie geen ‘hopeloze gevallen’ bestaan.

Wie hoop heeft, verwacht het goede voor de toekomst en juist dát geeft het bestaan vandaag zoveel vreugde want: ‘Hoop doet léven!

Online lezen, delen, downloaden Of bestellen

Klik voor het vergroten van de leesfunctie op volledig scherm (hieronder). Om weer terug te keren naar deze pagina, klikt u nogmaals op de functie “volledig scherm”.

Productspecificaties

Taal: Nederlands
Bindwijze: softcover geniet
Eerste druk: maart 2022
Afmeting: A5
Aantal pagina's: 48
Lezing: André Piet
Uitgever: Stichting GoedBericht, goedbericht.nl
Samenstelling & vormgeving: Evangelie Om Niet
In samenwerking met Germa van Stralen
ISSN: 2772 7939

Wilt u deze uitgave per post ontvangen? Alle fysieke uitgaven die via deze site worden aangeboden, worden bekostigd door Stichting Evangelie Om Niet (inclusief verzending).

Op de hoogte blijven?

Laat uw e-mailadres hier achter als u in kennis gesteld wilt worden van nieuwe (online) boeken, bookazines en hoofdstukken van boeken die 'in wording' zijn.

Inschrijven