Kindersamenkomst

De interactieve kindersamenkomst is voor kinderen vanaf 5/6 jaar tot 12 jaar. Deze is in het gebouw zelf (adresgegevens samenkomst zie: nadere info). Als je 5 bent, kun je ook beneden bij de crèche/kinderopvang blijven als je dat liever wilt. Op deze pagina kun je dingen vinden die al besproken zijn. Zo kun je altijd nog even terugkijken. Als je al wat ouder bent dan kun je kijken bij: De Efezebrief voor jou! Dit zijn filmpjes die vers-voor-vers de Efezebrief behandelen.

 

Want de genade van God is verschenen,
redding brengend aan alle mensen,
ons opvoedend ...

Titus 2:11-12
 
 

Kindersamenkomst materiaal

De Heer is Overwinnaar - Kolossenzen 2:15

Op het grote speelveld van God, is geen ‘wedstrijd’ aan de gang. Onze Heer is Overwinnaar en heeft alle tegenstanders in hun hemd gezet. Door Hem hebben we de állerbeste verdediging gekregen. En wat de tegenstander allemaal te zeggen heeft, daar schenken we geen aandacht aan.

Vragen om goede dingen - Mattheüs 7:11

Alles wat je graag zou willen mag je aan God vragen, maar je kunt Hem niet vertellen wat Hij moet doen. Misschien wil je wel heel graag de hoofdprijs van iets winnen. En als dat lukt dan ben je natuurlijk blij. Maar als God je leert winnen vanbinnen, dan krijg je een heel ándere hoofdprijs …

Geest en leven - Romeinen 8:11

Bij de genade-training is de Bijbel met ons bezig. Op een andere manier werkt het niet. Het is iedere dag weer een verrassing, een avontuur, wat God ons nu weer gaat leren door Zijn Woord van geest en leven! En wat dat betekent? Daar gaan we het over hebben met elkaar.

De theorie en de praktijk - Efeze 2:10

Soms ben je zelf van alles aan het verzinnen en wil je dat zo snel mogelijk gaan doen. Bij de genade-training werkt het anders. God wil jou gebruiken om iets van Zijn genade aan andere mensen te laten zien. En dat bereidt Hij heel goed voor.

'Gewoon' jezelf zijn? - Psalm 139:4-5

‘Jezelf zijn’ dat is écht zijn, dan doe je jezelf niet anders voor dan je bent. Het is belangrijk om jezelf te zijn, maar dat is helemaal niet zo 'gewoon' als het lijkt. Want het kan best moeilijk zijn als je jezelf niet veilig voelt. Dan wil je misschien niet laten zien dat je verdrietig bent. En er zijn ook mensen die zich schamen voor hun tranen ...

Als je bezorgd bent ... - Filippenzen 4:6-7a

Alle mensen maken zich wel eens zorgen. Alleen het helpt helemaal niets als we ons zorgen maken. Daar zullen de dingen niet beter van gaan. Als je jezelf zorgen maakt, dan word je daar alleen maar onrustig van. Maar God kan ervoor zorgen dat je rustig wordt vanbinnen. En dat doet Hij met de vrede die je van Hem krijgt.

Als je boos bent ... - Efeze 4:26-27

Er zijn een heleboel dingen waardoor mensen boos kunnen worden. Iedereen kan dat wel eens zijn, want dat hoort een beetje bij het leven. Maar God gaat ons door Zijn genade-training leren om niet boos te blíjven. En dat is belangrijk, want als we boos zijn kunnen we veel beter in de war worden gebracht.

Als eerste uitgekozen - 2 Tessalonicenzen 2:13a

Een ‘geluksvogel’ is geen nieuwe vogelsoort, maar het is iemand die vaak geluk heeft. Nu is ‘geluk hebben’ natuurlijk wel leuk, alleen dat is meestal maar eventjes zo. Bij Gods genade-training is dat anders. Hij maakt je op een andere manier gelukkig en dat geluk gaat nooit meer voorbij.

Het onderwijs van God - 1 Tessalonicenzen 4:9

Op school krijg je les van een meester of een juf en je leert daardoor veel dingen. Maar het onderwijs dat je van God krijgt, gaat op een heel andere manier dan je gewend bent. Hij leert je hoe je op Zijn manier met andere mensen kunt omgaan, maar dat kun je niet van jezelf. En daarom krijg je 'genade-training'.

 

Dit materiaal mag vrij gebruikt worden ten behoeve van geloofsopbouw