Zielig is niet geestig

De 1e Korinthe-brief, vers voor vers besprokeN

André Piet

Anderhalf jaar arbeidde Paulus in de Griekse havenstad Korinthe. Tijdens dat verblijf ontstond rond het Goede Bericht dat hij verkondigde, een gemêleerde kring van gelovigen. Als Paulus na zijn vertrek in de stad Efeze arriveert, bereiken hem berichten en vragen vanuit Korinthe. De 1e Korinthe-brief is Paulus’ antwoord daarop.

De brief geeft een inkijkje in het reilen en zeilen van de jonge geloofsgemeenschap en in de vragen die onder hen leefden. Maar het toont bovenal de geweldige antwoorden die Paulus hen, als “afgevaardigde van Christus Jezus”, mocht doorgeven. Om hen de weg te wijzen van de ‘wijsheid’ van de wereld naar de wijsheid van God. Van melk naar vast voedsel. Van kinderlijk naar volwassen. Van het fragmentarische van de begintijd naar de volkomenheid van “geloof, hoop en liefde”.

Tegen de achtergrond van allerlei kwesties rond partijschappen, rechtszaken, prostitutie, wanordelijke samenkomsten, godsdienstige en culturele spanningen, leidt Paulus zijn lezers weg van de ‘ziel-ige’ benadering naar de ‘geest-ige’. Het slot van Paulus’ brief vormt de climax: een indrukwekkende uiteenzetting over de alomvattende impact van Jezus Christus’ opstanding uit de doden.

‘Zielig is niet geestig’ is een verzameling van dagelijkse bijdragen op de website goedbericht.nl

online lezen & delen

Product informatie

Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Eerste druk: september 2021
Afmeting: 210 (H) x 148 (BR) x 27 (D) mm
Aantal pagina's: 450
Auteur: André Piet, goedbericht.nl
Uitgever: Stichting GoedBericht
Samenstelling & vormgeving: Evangelie Om Niet
In samenwerking met Germa van Stralen
ISBN: 9789462665279
Gewicht: 651 gr.

Het boek is te bestellen via de plaatselijke boekhandel of internet.

Vanwege de wet op de vaste boekenprijs kan deze fysieke uitgave niet gratis worden aangeboden. Het boek is wel vrijgegeven voor online publicatie op evangelieomniet.nl door de betrokken rechthebbende.


Schrijf u in en blijf op de hoogte van nieuwe publicaties